Det kirkelige

Sømandskirkens formål

Sømandskirken i Hong Kong er til for dig, der er sømand på et dansk skib, som lægger til i Hong Kongs havn – eller dig som dansker, der opholder dig i byen for en periode.

Service for sømænd

Når du som sømand er ombord på et skib, der ankommer til Hong Kong er det vore førsteprioritet at komme ombord og besøge jer. Med os har vi danske og udenlandske aviser – godt humør og tid til en snak. Har I nogen ønsker i forhold til vores ankomsttidspunkt, aviser eller indkøb af film, bingogaver, slik eller måske et lift ind til eller en udflugt med guide i byen – så er vi ikke længere end en mail væk. Og vi vil altid gerne hjælpe.

Kirke og kultur hånd i hånd

Vores ambition er at være et åbent og imødekommende samlingssted for danskere. Det er en funktion, vi opfylder ved at danne rammen om såvel kirkelige som kulturelle arrangementer. Det betyder, at vi – udover gudstjenester, højtider og kirkelige handlinger – også afholder sociale sammenkomster, hvor dansk netværk kan skabes. For eksempel byder vi på andesteg til Mortens Aften, vi bager varme hveder til Store Bededag og holder Fastelavnsfest for både børn og voksne. Samtidig er vi der altid, hvis du er faret vild i livet og har brug for en privat snak. Du kan følge med i alle vores aktiviteter via vores Facebookside.

Sømandskirkens baggrund

Sømandskirken har været til stede i Hong Kong siden 1979. Baggrunden herfor var Mærsks stigende engagement i byens havn. Rederiet havde både stigende aktivitet i Asien og var ligeledes med til at opføre Modern Terminals Limited – den terminal, hvor de fleste Mærsk skibe lægger til i dag. Mange danske sømænd kom derfor til Hong Kong og grundlaget for at etablere en kirke i Hong Kong var til stede.

Samarbejde og to lokationer

Fra 1981 fik Sømandskirken egne lokaler via et samarbejde med den engelske Mission to Seafarers. Første lokation, kirken fik, var Mariners’ Club i Tsim Sha Tsui (TST). I starten af 1980’erne var det tæt på havnen – hvorimod det i dag ligger tæt på selve Hong Kongs pulserende storbyhjerte. I dag danner Mariners’ Club i TST rammen om Sømandskirkens mødefaciliteter, stort kirkerum, præstens kontor og bolig samt større gudstjenester og events som for eksempel den årlige julebasar eller juletræseftermiddagen.

I takt med at havnen rykkede længere væk fra TST blev en ny lokation nødvendig for at bevare nærheden til sømændene. Det resulterede i etablering af Danish Room i Kwai Chung, som ligeledes ejes af Mission to Seafares. Her bor kirkens assistenter, der er et kirkerum og det er desuden her, at de fleste almindelige gudstjenester den første søndag i måneden afholdes hvor der efterfølgende er dansk frokostbord for 50 HKD.