Kirkeligt

Gudstjeneste

Vi holder gudstjeneste i sømandskirken hver 1. søndag i måneden i St. Pauls Chapel i Mariners Club i Kwai Chung. Selve gudstjenesten foregår på samme måde som i en dansk folkekirke, med danske salmer, læsninger fra biblen og nadver.
Efter gudstjenesten inviterer vi på kaffe eller kirkefrokost i Danish Room, hvor alle er meget velkommen.

Dåb

Ønskes et barn døbt i sømandskirken, skal der aftales en samtale med præsten, som kan kontaktes på hongkong@soemandskirken.org

En dåb kan både ske under den almindelige gudstjeneste hver 1. søndag i måneden eller der kan vælges en anden dato i samarbejde med præsten.

Inden dåbssamtalen kan det være en god idé allerede at gøre sig tanker om, hvem der ønskes som barnets faddere. Der skal være mindst 3 og max. 5 faddere, skal være vidner til dåben.
Valget falder ofte på et familiemedlem eller ven, som kan følge barnet gennem livet. Fadderne skal være kristent døbt fx som protestanter (det vi er i folkekirken), katolikker eller metodister.

Kirkelig velsignelse

Grundet de lokale regler i Hong Kong, har kirken i øjeblikket ikke mulighed for at foretage juridisk bindende vielser. Det er til gengæld muligt at få en kirkelig velsignelse af et allerede indgået ægteskab. Til dette bruges der et ritual, der er stort set identisk med det, der ville bruges ved et traditionelt kirkebryllup, og en kirkelig velsignelse giver stadig den fulde ”bryllupsoplevelse”.

Kontakt præsten på hongkong@soemandskirken.org for at høre mere om en kirkelig velsignelse.

Konfirmation og forbedredelse

Kirken tilbyder hvert år konfirmation samt konfirmationsforberedelse. Forberedelsen vil som regel strække sig over et antal weekender i løbet af foråret, hvor de kommende konfirmander så vidt muligt skal deltage. Er der ikke mulighed for at deltage i forberedelsen, fx pga. lang afstand til Hong Kong, kan der aftales et individuelt forberedelsesforløb over Skype med præsten.

Selve konfirmationen bliver som regel afholdt søndagen efter store bededag.
Information om tilmelding til konfirmationsforberedelse og konfirmation lægges på hjemmeside og Facebook i løbet af efteråret, året før konfirmationen.

Mindehøjtidelighed

Kirken kan tilbyde at afholde en mindehøjtidelighed ved dødsfald.
Kontakt præsten på hongkong@soemandskirken.org for at høre mere om muligheden for at afholde en mindehøjtidelighed.